Перець в томатному соусі

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
перець солодкий болгарський - 4 кг;
помідори з щільною м'якоттю - 2 кг;
перець гострий - 2 невеликих стручка;
часник очищений - 1/2 склянки;
цукор - 100 г;
сіль - 75 г;
рослинна олія - 180 мл;
оцет 9%-ий - 70 мл.

Приготування: 
Вимитий щільний, м'ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.

Дістаємо його, перекладаємо в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин знімаємо шкірку.

Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібною соломкою (при цьому бажано надіти гумові рукавички).

Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через спеціальний прес для часнику.

Рослинну олію прогріваємо і охолоджуємо приблизно до 70 °С.

Приготування соусу: помідори пропускаємо через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Отриману масу доводимо до кипіння, кип'ятимо 5 хвилин, проціджуємо через сито. Додаємо цукор, сіль, рослинну олію, гострий перець, часник і кип'ятимо ще 5 хвилин. У киплячий томатний соус вливаємо оцет і кладемо перець, доводимо до кипіння і кип'ятимо ще 5-7 хвилин.

Підготовлені стерилізовані банки заповнюємо перцем, заливаємо киплячим соусом, відразу закатуємо прокип'яченими кришками.

Перевертаємо і вкутуємо банки в плед на кілька годин до повного охолодження.

Зберігаємо в прохолодному темному місці.