Гарбуз маринований

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
гарбуз - 700 г;
гвоздика - 6 штук;
перець чорний горошком - 5 штук;
лавровий лист - 3 штуки;
свіжий чебрець - 3 гілочки.

Для розсолу (на 1 л води):
сіль - 50 г;
оцет яблучний 6%-ий - 60 мл;
цукор - 60 г.

Приготування:
Стиглий гарбуз промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо з нього насіння і зрізаємо шкірку.

Нарізаємо м'якоть гарбуза кубиками, бланшируємо 1-2 хвилини в киплячій воді і охолоджуємо в проточній.

Кладемо в літрову банку спеції і охолоджені шматочки гарбуза.

Розчиняємо в 1 л води сіль, цукор, доводимо до кипіння. Додаємо в розсіл оцет.

Заливаємо гарбуз киплячим розсолом, стерилізуємо 15 хвилин і закатуємо.