Баклажани з селерою і томатами

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
баклажани - 2 кг;
черешки селери - 600 г;
помідори - 1,5 кг;
сіль, цукор за смаком;
перець чорний мелений;
паприка мелена;
масло для обсмажування селери;
масло для соусу - 150 мл. 

Приготування:
Миємо баклажани і видаляємо плодоніжку. Потім кладемо їх на деко-решітку і злегка змащуємо олією. Ставимо на 20 хвилин в попередньо розігріту до 190 °С духовку. Стебла селери ріжемо на смужки довжиною 3-4 см і обсмажуємо 2 хвилини на олії.

Приготування соусу: помідори подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Уварюємо їх приблизно в 2 рази. За 5-10 хвилин до закінчення приготування додаємо в соус сіль, цукор, спеції і олію.

Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо великими скибочками. Перемішуємо з селерою.

В стерилізовані підігріті банки наливаємо трохи соусу, потім щільно укладаємо баклажани з селерою і заливаємо їх гарячим соусом.

Банки, накривши прокип'яченими кришками, стерилізуємо. Стерилізувати при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 10 хвилин, 1 л - 15 хвилин.

Потім закатуємо і ставимо охолоджуватися в перевернутому вигляді.

Для консервування краще вибирати невеликі баклажани з щільною м'якоттю.