Томатний соус з горіхами

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
волоські горіхи - 200 г;
ріпчаста цибуля - 200 г;
винний оцет (червоний) - 100 мл;
часник - 5 зубчиків;
червоний мелений перець - 2 г;
м'ята і кінза - 30 г;
томати - 700 г;
сіль - за смаком.

Приготування:
Першим ділом подрібнюємо чищені волоські горіхи в ступці. 

Міцні стиглі томати ретельно миємо, видаляємо плодоніжки. Зі зворотного боку від плодоніжки робимо хрестоподібний надріз, складаємо томати в миску і заливаємо окропом на 1 хвилину. Воду зливаємо і заливаємо томати крижаною водою. Через 5 хвилин воду зливаємо і очищаємо томати від шкірки. 

Томати ріжемо, додаємо очищений часник, очищений і нарізану ріпчасту цибулю і подрібнюємо все за допомогою блендера. 

З'єднуємо томатну масу з горіхами, додаємо оцет, червоний мелений перець, сіль і дрібно посічену зелень. 

Переливаємо соус в пляшки і зберігаємо в холодильнику не більше 2 тижнів.