Квасоля стручкова маринована

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
квасоля стручкова - 600 г;
маринадна заливка - 400 г;
перець стручковий гострий;
чорний гіркий і духмяний перець горошком;
кориця в паличках;
гвоздика;
лавровий лист.

Для заливки (на 1 л):
вода - 800 мл;
цукор - 50 г;
сіль - 30 г;
оцет 9%-ий - 120 мл.

Спосіб приготування:
Для консервування нам потрібна ніжна, без сформованих зерен і грубих ниток по боках стручова квасоля.

Стручки перебираємо, видаляємо всі неякісні. Відрізаємо верхні і нижні кінчики разом з плодоніжками. Промиваємо стручки в проточній воді.

Якщо маринуємо різану квасоля, то стручки необхідно розрізати на частини довжиною 2-3 см. Підготовлену квасолю на 2-3 хвилини опускаємо в киплячу воду, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під проточною холодною водою, даємо їй стекти.

На дно банок кладемо прянощі, зверху - цілу або нарізану квасолю (як можна щільніше) і заливаємо гарячою маринадною заливкою.

Пастеризуємо при температурі 90 °С: банки місткістю 0,5 л - 20 хвилин, 1 л - 30 хвилин.

Можна використовувати яблучний оцет, тоді кількість води на 50 мл зменшується, а кількість оцту на 50 мл збільшується.