Перець маринований

Більше рецептів в розділі Консервація.

Одним з найсмачніших додатків до основної страви є мариновані овочі. Найпопулярнішими є маринований перець.

В італійській кухні, існує термін «грилованні овочі». Суть процесу полягає в наступному: вимитий щільний, м'ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.

Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин шкірка з перцю легко знімається, при цьому він стає дуже ароматним і солодким.

Інгредієнти (на банку об’ємом 750 мл):
перець - 10-15 штук;
вода - 500 мл;
сіль - 15 г;
цукор - 15 г;
оцет 9%-ий - 100 мл;
олія - 50 мл.

Приготування:
Перець підпікають цілком. 

Після зняття шкірки акуратно дістаємо насіннєве гніздо. Усередині буде сік - злийте його в маринад, він чудово доповнить його смак. 

На дно стерилізованої банки кладемо кілька зубчиків часнику, третину чайної ложки зерен гірчиці, 2-3 квітки гвоздики, кілька горошин духмяного перцю. 

Щільно укладаємо перець в банки і заливаємо його киплячим маринадом.

Зверху наливаємо 50 мл прогрітої і охолодженої до 70 °С олії. Маринований перець заливається прогрітою рослинною олією для кращого збереження продукту. 

Закатуємо. 

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в прохолодному темному місці.