В'ялені помідори з розмарином і чебрецем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
помідори;
розмарин;
чебрець;
часник;
оливкова олія.

Приготування:
Використовуємо ті ж сорти помідорів, що і для маринування, - «сливка» або «дамські пальчики». Головне, щоб вони були м'ясистими і з мінімальним вмістом соку.
Помідори миємо, сушимо і розрізаємо вздовж на 3-4 скибочки. Розігріваємо духовку до 130 °С. Кладемо на деко пергаментний папір, на неї укладаємо скибочки помідорів. Ставимо деко в духовку на 4 години і залишаємо злегка прочиненими дверцята.

Через 4 години охолоджуємо помідори в вимкненій духовці, перекладаємо їх в чисту банку. Додаємо пару гілочок розмарину, чебрецю, кілька зубчиків часнику і заливаємо помідори оливковою олією.

Є щеодинрецептв'яленнятоматів. Він належитьвсесвітньовідомомушефкухаревіНобуМацусіха. Дляв'яленняпомідорівза цим рецептомзнадоблятьсяміцнікруглітомати зхвостиками. Зі зворотногобокуплодоніжкиробимохрестоподібнийнадріз(надрізаємо тількишкірочку). Обшпарюємопомідориокропомі акуратнознімаємошкірку, залишаючиприцьомухвостики. Розігріваємодуховку до100°С, застилаемодекопергаментом, кладемонаньогопомідориі ставимов'ялитисяна4,5години.


Витягаємо помідори з духовки і залишаємо їх підв’ялитись на свіжому повітрі ще на 6 годин (зрозуміло, тільки в сонячну погоду ... і тільки влітку).


Приготувавши помідори таким чином, ви отримаєте чудовий гарнір для смаженої телятини або відмінну основу для салату або закуски. Також вони підходять для начинки піци або для бутербродів.