Баклажани з перцем та цибулею

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти (на літрову банку)
баклажани - 4 штуки;
перець болгарський - 4 штуки;
цибуля ріпчаста - 4 штуки;
томатна паста - 1 столова ложка;
зелень кропу, петрушки, кінзи;
сіль, перець за смаком;
часник;
перець духмяний горошком;
лавровий лист;
рослинна олія - 40 мл;
масло для смаження цибулі і овочів.

Приготування:
Овочі для цього салату беремо в рівних пропорціях: баклажани, перець солодкий болгарський, цибуля ріпчаста. Вони повинні бути невеликого розміру - це важливо.

Підготовлені баклажани і перець кладемо на деко-решітку, злегка змащуємо їх маслом і запікаємо в попередньо розігрітій до 190 °С духовці 20 хвилин. Баклажани очищаємо відразу, перець перекладаємо в миску, закриваємо плівкою і даємо постояти 10 хвилин. Очищаємо перець від шкірки, видаляємо плодоніжки з насінням. М'якоть баклажанів і перцю крупно ріжемо.

Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо на 4 частини. Обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору.

До обсмаженої цибулі додаємо баклажани, перець і томатну пасту. Тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин.

Готуємо зелень: кріп, петрушку, кінзу ретельно промиваємо під проточною водою, сушимо, дрібно рубаємо.

Овочі солимо, перчимо, додаємо зелень.

У підготовлені банки кладемо часник, духмяний перець, лавровий лист. Розкладаємо гарячі овочі по банкам, зверху наливаємо підігріту і охолоджену до 70 °С олію і відразу закриваємо кришками.

Стерилізуємо банки 30 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в прохолодному темному місці.