Баклажани з овочами

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
баклажани - 1 кг;
помідори (для соку) - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 200 г;
морква - 300 г;
перець солодкий болгарський - 300 г;
зелень петрушки і кропу - приблизно по 30 г;
сіль - 30 г;
оцет яблучний - 60 мл;
перець чорний мелений - 1 г;
перець духмяний горошком - 5 штук;
лавровий лист - 2 штуки;
цукор – 40-50 г (покладайтеся на свій смак);
рослинна олія для обсмажування овочів.

Приготування:
З баклажанами ми чинимо так само, як і з перцем, - підпікаємо. Для цього невеликі баклажани кладемо на деко-решітку, злегка змащуємо їх олією і ставимо запікатися на 20 хвилин в духову шафу, попередньо розігріту до 190 °С.

Акуратно знімаємо з баклажанів шкірку і нарізаємо м'якоть великими кільцями.

Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Моркву чистимо і ріжемо соломкою. Тушкуємо на олії до напівготовності (приблизно 7-10 хвилин).

Помідори пропускаємо через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.

Отриману томатну масу протираємо через сито, щоб видалити насіння і шкірку. Наливаємо томатне пюре в каструлю з товстим дном, доводимо до кипіння.

Додаємо сіль, цукор, а також обсмажені овочі, нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно нарізану зелень кропу і петрушки. Тушкуємо все 10 хвилин.

Додаємо прянощі, оцет, баклажани і, не перемішуючи, тушкуємо суміш на слабкому вогні ще 10 хвилин. Відразу ж розкладаємо суміш в гарячі стерилізовані півлітрові банки.

Накриваємо банки кришками, стерилізуємо 60 хвилин, закатуємо. Зверніть увагу на те, що чим довше баклажани піддаються стерилізації, тим краще зберігаються.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, укутавши пледом.  Зберігаємо в прохолодному темному місці.