Баклажани з морквою і квасолею

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
баклажани - 5 кг;
цибуля ріпчаста - 0,5 кг;
морква - 1 кг;
квасоля стручкова - 0,5 кг;
часник - 300 г;
зелень петрушки і селери - по 50 г;
олія для смаження - приблизно 400 мл;
олія для заливки - по 40 мл в кожну банку;
оцет столовий - 400 мл;
томатний сік - 500 мл;
сіль, перець - за смаком.

Приготування:
Миємо баклажани і відрізаємо плодоніжки. Потім розрізаємо їх на скибочки і бланшируємо в киплячій воді 20 хвилин.

Перебираємо стручки квасолі: видаляємо все неякісні, відрізаємо верхні і нижні кінчики разом з плодоніжками. Промиваємо в проточній воді. Розрізаємо стручки на частини довжиною 2-3 см. Підготовлену квасолю опускаємо на 2-3 хвилини в киплячу воду, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під проточною холодною водою, даємо їй стекти.

Ріпчасту цибулю і очищену моркву ріжемо соломкою. Часник пропускаємо через прес.

У велику глибоку каструлю з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо її і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо до неї моркву і тушкуємо 5-7 хвилин. Додаємо квасолю і баклажани, томатний сік. Тушкуємо ще 10 хвилин. Додаємо до овочів сіль, перець чорний мелений, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. Додаємо промиту рубану зелень і часник.

Гарячий салат розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо підігрітою і охолодженою до 70 °С олією. Закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.