Баклажани в медовому соусі

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
дрібні баклажани - 1 кг;
сік 2 лимонів.

Для сиропу:
вода - 500 мл;
кориця - 2 палички;
цукор - 350 г;
прозорий мед - 350 г;
гвоздика - 5 штук.

Приготування:
Баклажани очистити від шкірки, промити, укласти в каструлю, залити водою, додати сік 1 лимона і залишити на 12 годин, щоб видалити гіркоту.

Варіть баклажани в тій же воді з лимонним соком, поки вони не стануть м'якими, потім вийміть з відвару і охолодіть.

Для сиропу в воду, в якій варилися баклажани, покладіть палички кориці, варіть 30 хвилин на слабкому вогні. Додайте цукор і, помішуючи, варіть сироп до повного розчинення цукру.

Баклажани покладіть в сироп, варіть 10 хвилин, зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на ніч.

На наступний день злегка прогрійте баклажани, додайте лимонний сік, гвоздику, мед, що лишилися і варіть на слабкому вогні, поки сироп не загусне.

Банки обдайте окропом, заповніть їх баклажанами з сиропом, закрийте кришками.

Через 3 тижні баклажани готові.

Можна використовувати кунжутний мед, хоча його не можна назвати прозорим, але він дуже насичений і ароматний.