Мариновані помідори

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти (на трилітрову банку):
помідори - 1,5-1,7 кг;
лавровий лист;
чорний і духмяний перець горошком;
часник;
гірчиця в зернах;
свіжий гострий перець;
свіжий імбир;
маринадна заливка - 800 мл.

Для заливки:
вода - 1 л;
оцет 9%-ий - 180 мл;
сіль - 40 г;
цукор - 60 г.

Приготування:
Для маринування краще брати невеликі міцні (повністю зрілі) помідори сортів «сливка» і «дамські пальчики».

Помідори миємо, перебираємо і проколюємо з боку плодоніжки дерев'яною шпажкою (це не дасть лопнути шкірці).

Спочатку готуємо банки: ретельно їх миємо й обдаємо окропом. На дно кожної банки кладемо по лавровому листу, 5 горошин чорного перцю, 2-3 горошини духмяного перцю, 3 тонких скибочки свіжого кореня імбиру, кілька шматочків свіжого гострого перцю, трохи зерен гірчиці, 2 середніх зубчики часнику. Помідори щільно укладаємо в банки, заливаємо окропом до краю горлечка і даємо постояти 5 хвилин.

Потім зливаємо воду в каструлю і готуємо маринадную заливку. Змішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння і знову заливаємо помідори.

Закриваємо кришками, стерилізуємо 7 хвилин і закатуємо.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді і зберігаємо в прохолодному темному місці.

Насіння білої гірчиці надають будь-яким маринадам тонкий, пікантний смак.