Мариновані цибулинки

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
цибуля - 1 кг;
сіль - 50 г;
цукор - 70 г;
оцет 6%-ний яблучний - 150 мл;
чорний і духмяний перець горошком;
лавровий лист;
гірчиця в зернятках;
ялівцеві ягоди;
вода.

Приготування:
Спочатку стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо перець чорний горошком – 2-3 штуки, перець духмяний -1-2 горошинки, лавровий лист, кілька зерняток гірчиці, 3-4 ягоди ялівцю.

Потім беремо найдрібніші цибулини діаметром не більше 1,5 см. Сортуємо за розміром, видаляємо корінці і сухе листя, ретельно миємо.

Бланшуємо від 3 до 5 хвилин (залежно від розмірів цибулинок). Далі промиваємо цибулинки під холодною проточною водою.

Щільно наповнюємо банки охолодженими цибулинками, додаємо цукор, сіль і оцет.

Заливаємо банки з цибулею окропом, не доливаючи 2 см. до горлечка, накриваємо кришками, стерилізуємо 5-7 хвилин і закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в прохолодному темному місці.