Сливовий джем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Сливовий джем

Відома і улюблена слива була ще в Стародавньому Римі. У часи хрестових походів деякі її сорти потрапили до Європи. Навіть назву одного з кращих сортів, ренклод, пов'язують з ім'ям дочки короля Людовика XII - Клод. До речі, по калорійності слива значно перевершує абрикоси, груші та багато інших фруктів.

Про історію походження сливи досі сперечаються ботаніки. За однією з версій, цей плід з'явився завдяки схрещуванню в дикій природі аличі та терну, а потім вже людина взявся за окультурення сливи.

Інгредієнти на 1,3 кг слив:
цукор 1,1 кг

Приготування:
Сливи розріжте навпіл, видаліть кісточки.

У посуд налийте склянку води, покладіть половинки слив, варіть їх 10-15 хвилин. Невеликими порціями всипте цукор.

Варіть джем в один прийом, поступово підсилюючи вогонь і енергійно помішуючи масу ложкою або шумовкою. Час від часу знімайте піну. Варіть джем не більше 30 хвилин.

Готовий джем гарячим розкладіть в сухі прогріті банки, закупорьте бляшаними кришками і, перевернувши догори дном, витримайте до повного охолодження.

Банки можна закрити поліетиленовими кришками і зберігати на холоді.

Щоб визначити готовність, капніть трохи джему на тарілку. Якщо крапля стала дуже густа - значить, джем готовий.