Грушеве варення

Більше рецептів в розділі Консервація.

Грушеве варення

Інгредієнти на 1,3 кг груш:
цукор 1,2 кг
вода 300 г

Приготування:
Груші з щільною м'якоттю очистіть від шкірки, наріжте часточками, бланшируйте не довше 10 хвилин. До бланшування часточки груш зберігайте в підкисленій воді, щоб вони не потемніли.

Для сиропу у воді, в якій бланшувались груші, розчиніть цукор. Варіть сироп 10-15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту з розрахунку 2 г на 1 л води. Сироп процідіть, знову доведіть до кипіння.

Підготовлені часточки груш залийте гарячим сиропом і проваріть на слабкому вогні 10-15 хвилин, знімаючи піну.

Витримайте груші в сиропі 6 годин, потім варіть варення до готовності. Якщо часточки груш після варіння не стають прозорими, то варіть варення в 2-3 прийоми.

Готове варення розлийте в сухі прогріті банки і закрийте поліетиленовими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.