Абрикосове варення з ядрами кісточок

Більше рецептів в розділі Консервація.

Абрикосове варення з ядрами кісточок

Інгредієнти на 1 кг абрикосів:
цукор 1,5 кг
вода 400 г

Приготування:
Абрикоси надріжте по борозенці і вийміть кісточки. Розколіть їх, вийміть ядра і через надріз вкладіть в абрикоси.

У киплячій воді розчиніть цукор і проваріть сироп 5 хвилин.

Підготовлені абрикоси покладіть у банки і залийте гарячим сиропом.

Витримайте абрикоси добу. Потім сироп злийте і прокип'ятіть протягом 5-7 хвилин.

Знову залийте ним абрикоси і витримайте ще добу.

Варення варіть до готовності. Охолодіть і розлийте в сухі банки.

Якщо ви готуєте невелику порцію цього незвичайного варення, не полінуйтеся і очистіть ядра від шкірки (попередньо ошпарьте їх, тоді шкірка легше зніметься). У цьому випадку смак у варення буде ніжніше.