Салат з квасолею і баклажанами

Більше рецептів в розділі Консервація.


Інгредієнти:
баклажан - 2 кілограми
сіль  - 2 столових ложок
столовий оцет - 115 мл
часник - 220 г
цукор - 255 г
масло рослинне - 355 г
морквина, перець болгарський - по 500 г
помідори - 2,5 кілограма

Приготування:
Квасоля замочіть на ніч. Вранці злийте рідину, відваріть квасолю. 

Помідори помийте, наріжте часточками.

Часник почистіть, пропустіть через м'ясорубку разом з помідорами.

Болгарський перець з баклажанами наріжте кубиками, морквину натріть.

Томатний сік з часником вилийте у велику каструлю, поставте на слабкий вогонь.

Як тільки маса закипить, додайте сіль з цукром, оцтом, рослинним маслом, знову закип'ятити, додайте моркву, розмішайте.

Як тільки суміш знову закипить, додайте болгарський перець, знову розмішайте, додайте перець, розмішайте, дайте закипіти, покладіть баклажани, проваріть півгодини.

Наприкінці варіння додайте квасолю, прокип'ятіть 20 хвилин

Гарячий салат викладіть в баночки.