Консервований горошок

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
На 1 кг очищеного зеленого горошку
1,5 л. води
3 ст. л. солі
3 ст. л. цукру
на 0,5 літрову банку трохи менше 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:
Очистити горошок.

Закип'ятити 1 літр води, додати туди 2 ст. л. солі і 2 ст. ложки цукру.

Засипати в киплячий розсіл горох і кип'ятити 10-15 хв. на слабкому вогні.

Відкинути на друшляк, відвар залишити.

У відвар, що залишився додати решту води (0,5 л), всипати решту сіль і цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння.

В цей час горошок розкласти по стерилізованих банках. Горошок не докладати на 3 см до горлечка банки!!!!

У кожну банку насипати лимонної кислоти (на 0,5 літрову банку трохи менше 1/2 ч. л. лимонної кислоти).

Киплячим розсолом залити банки. Закатати. Консервований зелений горошок готовий.