Баклажани в медовій заливці

Більше рецептів в розділі Консервація.

Баклажани в медовій заливці

Розводити баклажани почали задовго до нашої ери в Індії, де їх і сьогодні можна ще зустріти в дикому вигляді.

Інгредієнти на 2 кг баклажанів:
родіола рожева 10 г
листя лимонника 6-7 шт.

Для заливки:
вода 250 г
мед 250 г
олія 250 г
оцет фруктовий 250 г
сіль 50 г

Приготування:
Для заливки необхідно в кип’яченій воді розчинити сіль, процідити і злегка охолодити. Потрібно додати мед, перемішати заливку до його повного розчинення та добавити оцет і рослинну олію.

Баклажани нарізають  уздовж скибочками товщиною 1 см, солять і витримують 30 хвилин. Скибочки потрібно промити і бланширувати 5 хвилин.

Баклажани вкладають в банку шарами, укладаючи між ними тонкі скибочки родіоли рожевої і листя лимонника. Баклажани необхідно залити медовою заливкою.

Банки стерилізують і закатують кришками.