Салат з помідорів, моркви і перцю

Більше рецептів в розділі Консервація.

Салат з помідорів, моркви і  перцю

Помідори додають у салати, холодні закуски, піцу, томатну пасту, соуси до пасти, страви з м'яса, птиці. Їх фарширують, солять, маринують і навіть сушать (для цього стиглі плоди розрізають на дві частини, видаляють насіння і підсушують на сонці, виклавши на решітку, протягом декількох днів; такі помідори виходять дуже ароматними). Колір помідорів, залежно від сорту, може бути не тільки яскраво-червоним або помаранчевим, але і рожевим, зеленим, жовтим (такі помідори відрізняються більш солодким смаком, ніж звичайні). Вирощують навіть лілові і чорні томати. Ці овочі містять вітаміни (С, групи В), мінеральні речовини (калій, магній, натрій, цинк, кальцій, залізо, марганець, фосфор), антиоксиданти, клітковину. Томати нейтралізують вільні радикали, які руйнують клітини; виводять з організму токсини.

Інгредієнти на 4 кг помідорів:
цибуля ріпчаста 1 кг
морква 1 кг
перець солодкий 1 кг
корінь петрушки 300 г
масло рослинне 240 г
перець чорний горошком 15 шт.
лавровий лист 5 шт.
оцет фруктовий 100 г
цукор 100 г
сіль 200-250 г

Приготування:
Вибирайте щільні помідори з гладкою шкіркою без плям і будь-яких ушкоджень.

Стиглі помідори наріжте кружечками, цибулю і очищений від насіння перець - кільцями.

Морква і корінь петрушки натріть на крупній тертці.

Овочі посоліть, додайте цукор і масло, перемішайте і витримайте до появи соку.

Додайте чорний перець, лавровий лист, оцет і проваріть салат 10 хвилин. Відразу розкладіть його по банках і закатайте  їх.

Готуйте салат невеликими порціями. У цьому випадку овочі проваряться рівномірніше, а скибочки помідорів краще збережуть форму.