Кисло-солодкі огірки

Більше рецептів в розділі Консервація.

Кисло-солодкі огірки

Cолені огірочки ми звикли бачити на нашому столі цілий рік. Вони хороші і самі по собі, і в салатах-вінегретах, а також в якості закусок.

Інгредієнти на 2 кг огірків:
лист хрону 1 шт.
естрагон 2 гілочки
зелень кропу 3 гілочки
зелень петрушки 3 гілочки
часник 3 зубчики
цибуля ріпчаста 1 головка
перець чорний горошком 6 шт.
гвоздика 6 бутонів
лавровий лист 2 шт.

Для заливки:
вода 1 л
оцет 9%-й
порошок гірчиці
сіль 50 г
цукор 25 г

Приготування:
У банки укладіть шматочки листа хрону, кріп, естрагон, петрушку. Якщо зелень велика, наріжте її. Додайте нарізану кільцями ріпчасту цибулю, перець, гвоздику і лавровий лист.

Для заливки в киплячій воді розчиніть сіль і цукор, процідіть.

Покладіть огірки в банки, залийте їх гарячою заливкою.

У банки влийте оцет (2 столові ложки на 1 л заливки) і всипте гірчицю (1/2 чайної ложки на 1 л).

Стерилізуйте літрові банки 10 хвилин, трилітрові - 15 хвилин. Банки відразу закупорте.

А ось ще рецепт - так званих «швидких» солоних огірків. Огірки (2,5 кг), зрізавши кінчики, укладіть в банки. Додайте житній хліб і зелень кропу (по 150 г). Залийте прокип’яченим і охолодженим розсолом (100 г солі на 2 л води). Витримайте огірки в теплому місці 4 дні. Потім приберіть на холод.