Ікра баклажанна

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:

На 10 банок об’ємом 0,5 л:

баклажани свіжі  —  4,6 кг,

морквина свіжа — 600 г,

білі корінці — 200 г,

цибуля 300 г,

зелень — 50 г,

сіль — 80 г,

червоні помідори для томатної маси — 500 г,

перець чорний — 10 горо­шин,

перець духмяний — 10 горошин.

Приготування:

Плоди вимити, потім запикти у духовці,  піс­ля чого шкірочка легко знімається.  Очищені баклажани пропустити через м’ясорубку.  Моркву, білі корінці  ( петрушку,  селеру) і цибулю нарізати соломкою та обсмажити на олії.  Обсмажені овочі змішати з масою баклажанів,  пропустити через м’ясо­рубку,  додати сіль, зелень, уварену наполо­вину,  протерту томатну масу,  усе ретельно перемішати. Отриману ікру підігріти до тем­ператури 70 °С і розфасувати у банки.  Час стерилізації банок об’ємом 0,5 л — 80 хв.