Помідори, консервовані з огірками і перцем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:

На 1 кг помідорів:

1 кг огірків,

0,5 кг солодкого перцю,

20 листя вишні і чорної смо­родини,

2 лаврових листа,

пучок кропу,

пучок петрушки,

10 зубчиків часнику,

4 ст. ложки солі,

4 ст. ложки цукру,

4 ст. ложки 9% -вого оцту.

Приготування:

Овочі вимити,  в помідорів і перцю видалити плодоніжки,  в огірків обрізати кінчи­ки. На дно 3-літрової банки покласти по 3-5 листів смородини, вишні,  лавровий лист,  зелень кропу і петрушки, нарізаний корінь хріну.  На одну третю наповнити банку огірками,  ще на одну третю — помідорами, і останній простір за­повнити солодким перцем. Залити наповнену банку окропом,  накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин.  Потім обережно злити воду,  знову залити окропом і залишити на 10-15 хвилин.  Після цього злити воду,  всипати в банку 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. лож­ки оцту,  3 - 5 зубчиків часнику.  Залити вміст в банках окропом,  закатати. Перевернути банку вверх дном і накрити.  Після повного охолодження банку повернути в нормальне положення.