Помідори в томатному соку із спеціями

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:

На 3.5 кг помідорів:

2,5 кг стиглих помідорів для томатного соку,

0,5 стакана солі,

пучок петрушки,

пучок кропу,

5 листків хріну,

8-10 зубчиків часнику,

3 стручки гіркого перцю,

5 лаврових листів,

5 ст. ложок солі

Приготування:

Відсортувати помідори за розміром і кольором,  видалити плодоніжки.  Помідори для томатного соку вимити,  розрізати на 2-4 частини,  пропустити через м’ясорубку.  Нагріти майже до кипіння і гарячими протерти через сито.  Протерте пюре помістити в чисту емальовану каструлю,  поставити на вогонь і кип'ятити 3 - 5 хвилин,  додавши в кінці варива на 1 л соку 2 ст. ложки солі.  На дно підготовлених стерилізованих  3 - літрових банок покласти одну третю частини спецій і зелені,  потім до половини банок — помідори,  на них — ще одну третю частини спецій і зелені і знову помідори,  які зверху необхідно накрити частиною спецій і зелені,  що залишилася.  Наповнену банку залити гарячим томатним соком,  накрити кришкою.  Стерилізувати 20 – 25 хвилин закатати.