В'ялені помідори

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти

помідори - скільки ви вважаєте за потрібне. Бажано брати помідорки подрібніше - швидше дійдуть до потрібної кондиції

трави - орегано, базилік, майоран, розмарин, чебрець (можна не мучитися і просто взяти суміш "Прованські трави")

морська або звичайна сіль

рослинне масло (соняшникове або оливкове)

пара головок часнику

Приготування

Помідорки ріжемо навпіл, видаляємо насіння і плодоніжки. Кладемо на деку, посипаємо травами, сіллю, збризкуємо маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 130 градусів. В’ялим протягом 3-5 годин (залежно від духовки).

Ті помідорки, які ви не з'їсте відразу, складаємо шарами в банку, перекладаючи тонкими пластинками часнику, і заливаємо маслом. У такому вигляді продукт може зберігатися кілька тижнів а то й півроку.