Запіканка з риби

Більше рецептів в розділі Страви з риби і морепродукців.

Запіканка з риби

Смачна і проста у приготуванні запіканка із філе риби, під яєчно-майонезним соусом і сиром.

Підготовлене філе риби викладаємо у форму, заливаємо соусом з яєць з майонезом, посипаємо сиром і запікаємо в духовці. Все просто, смачно і корисно, до обіду або вечері, подаємо зі свіжими овочами.

Інгредієнти:
філе будь-якої риби (наприклад тілапія) 1 кг
сіль, спеції

Для соусу:
4 сирих яйця
3 столові ложки майонезу або сметани
трохи зеленої цибулі
твердий сир
зелень
олія

Приготування:
Філе миють, просушують, вирізають кісточки (якщо є) і нарізають на шматочки необхідного розміру. Ці шматочки викладають у форму, яку заздалегідь змащують маслом. Рибу солять, посипають улюбленими спеціями і заливають соусом.

Для соусу збивають виделкою яйця, додають майонез, нарізану зелену цибулю і перемішують.

Залиту соусом рибу, посипають натертим сиром, подрібненою зеленню і ставлять запікатися в гарячу духовку хвилин на 30, при 180-190 градусах.

Подають запіканку в гарячому вигляді зі свіжими овочами або овочевим салатом.