Креветки в соусі

Більше рецептів в розділі Страви з риби і морепродукців.

Інгредієнти на 4 порції:
креветки 800 г
цибуля-шалот 5 головок
часник 2 зубчики
сир фета 100 г
олія оливкова 6 ст. ложок
помідори, консервовані у власному соку 800 г
лавровий лист 3 шт.
узо 1 ч. ложка
перець чорний мелений
сіль

Приготування:
Для соусу цибулю і часник дрібно наріжте. Обсмажуйте на 3 столових ложках олії на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки вони не стануть прозорими.

Помідори роздавіть виделкою і разом з соком додайте до цибулі з часником. Покладіть лавровий лист, поперчіть, тушкуйте 30 хвилин, щоб соус злегка загус.

Сир наріжте дрібними кубиками, додайте до соусу, посоліть, поперчіть за смаком.

Креветки очистіть. Обсмажуйте на олії, що залишилася, помішуючи, поки вони не почервоніють. Влийте горілку узо, доведіть її до кипіння.

Креветки разом з томатним соусом викладіть на блюдо, оформіть листочками петрушки або базиліка.