Огірки, фаршировані кальмарами

Більше рецептів в розділі Страви з риби і морепродукців.

Інгредієнти на 6 порцій:
огірки 6 шт.

Для начинки:
кальмари варені 300 г
цибуля зелена 30 г
майонез 3 ст. ложки
перець білий мелений
сіль

Приготування:
Для начинки кальмари і цибулю дрібно наріжте. Перемішайте кальмари з цибулею, посоліть, поперчіть, заправте майонезом.

Огірки розріжте уздовж навпіл. Якщо шкірка груба, огірки очистіть. Видаливши частину серцевини, наповніть огірки начинкою.

Подавайте на листках салату, оформивши скибочками лимона або лайма. Окремо в соуснику подайте майонез або сметану.

Огірки родом з тропічних і субтропічних районів Індії та Китаю. Відомо, що їх стали культивувати близько 6 тисяч років тому. Огірки вирощували ще в Стародавньому Єгипті, Стародавній Греції і Римі. Як стверджують історики, в Росії їх культивували вже в IX столітті. Огірки - прекрасне джерело йоду, мінеральних солей і ніжної клітковини. Вони полегшують засвоєння вітамінів і білків з інших продуктів, допомагають нормалізувати обмін речовин і позбавитися від зайвих кілограмів. Їх їдять у свіжому вигляді, додаючи в салати, закуски, гарніри.

Солоні, мариновані та пастеризовані огірки використовують при приготуванні салатів, вінегретів, супів (солянок, рассольников), гарнірів.