Салат із квасолі з крабовими паличками

Більше рецептів в розділі Страви з овочів.

Інгредієнти:

1 склянка квасолі,

1 упаковка крабових паличок (270 г),

150 г твердого сиру,

10 шт. редису,

1 цибулина,

1 солоний огірок,

1/2 пучка зеленої цибулі,

3 ст. лож­ки олії,

2 ст. ложки лимонного соку,

1 ч. ложка соєвого соусу,

1/2 ч. ложки черво­ного меленого перцю,

1/2 ч. ложки майорану,

сіль за смаком.

Приготування:

Квасолю відварити. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла рідина, й охолодити. Крабові палички розморозити, нарізати невеликими кубиками й покласти в емальова­ну або скляну посудину. Підготовлені крабові палички полити лимонним соком, пере­мішати й дати постояти при кімнатній температурі близько 15 хв.

Сир натерти на крупній тертці. Редис вимити, нарізати невеликими скибочка­ми, посолити й перемішати. Сік, що утворився, злити. Цибулю почистити, вимити й дрібно нашаткувати. Солоний огірок нарізати невеликими шматочками. Зелену цибу­лю добре промити й здрібнити.

Змішати варену квасолю, крабові палички, сир, редис, солоний огірок і ріпчасту цибулю. Приготувати салатну заправку з олії, соєвого соусу, червоного меленого пер­цю, майорану, солі і полити нею салат. Ретельно перемішати всі компоненти.