Квашена катуста з перцем і помідорами

Більше рецептів в розділі Страви з овочів.

Інгредієнти:

капуста білокачанна 10 г

помідори 500 г

перець солодкий 500 г

кабачок 1 шт.

морква велика 5-6 шт.

часник 2 головки

зелень петрушки

зелень кропу

кінза

для розсолу:

60 г сіль

вода 1 л

Приготування:

Кожен качан розріжте на 4 частини разом з качаном, бланшируйте 5 хвилин. Кабачок разом з шкіркою, помідори та моркву наріжте кружечками, часник подрібніть, зелень дрібно наріжте.

Для розсолу в киплячій воді розчиніть сіль. Розсіл охолодіть і процідіть.

Капусту, кабачок, помідори, солодкий перець укладіть шарами в каструлю, пересипаючи кожен шар часником та морквою.

Залийте овочі охолодженим розсолом, накрийте марлею і тримайте під гнітом 3 дні при кімнатній температурі, потім перенесіть в холодне місце.