Рагу з овочів зі сметанним соусом (рецепт для мультиварки)

Більше рецептів в розділі Страви з овочів.

Час приготування – 1 година

Інгредієнти на 2 порції:

картопля 2 шт.

капуста білоголова 100 г

морква 1 шт.

цибуля ріпчаста 1 головка

перець солодкий 1 шт.

часник 2 зубчики

олія оливкова 4 ст. ложки

лавровий лист 1 шт.

сметана 1 склянку

масло вершкове 1 ст. ложка

сіль

Приготування:

Перець наріжте соломкою. Моркву, цибулю і часник наріжте кубиками. Чашу мультиварки змастіть маслом, покладіть в неї овочі. Виберіть програму «Випічка» і спасеруйте овочі.

Картоплю наріжте кубиками, додайте пасеровані овочі і злегка обсмажте.

Капусту крупно нашаткуйте. Покладіть в чашу мультиварки до інших овочів, додайте трохи води. Виберіть програму «Тушкування» і готуйте овочі 20 хвилин.

Додайте до овочів сметану, готуйте в програмі «Тушкування» ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посоліть і покладіть лавровий лист.

При подачі посипте рубаною зеленню петрушки.

Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, підбираючи інгредієнти по сезону - помідори, кабачки, солодкий перець, картоплю, гарбуз, баклажани, морква, цибуля, часник... Таку страву можна подати і як гарнір до м'яса або птиці, і в якості самостійного блюда, причому як гарячим, так і холодним. А можна викласти рагу на скибочки свіжого або підсушеного хліба і подати в якості закуски.