Душенина зі сметаною

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

1 кг яловичини,

6 картоплин,

2 склянки сметани,

1/2  г  склянки олії,

30 г вершко­вого масла або шпику,

 чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком.

Приготування:

М’якоть від товстого філею або потиличної частини обмити, нарізати скибочка­ми в палець товщиною, відбити з обох боків і швидко обсмажити в киплячій олії. Потім укласти в сотейник шматок вершкового масла або нарізаний шматками шпик, ряд об­смаженого м’яса, ряд сирої очищеної, нарізаної кружечками картоплі, ряд м’яса, ряд картоплі й т. д., поки не буде покладене все м’ясо, в останньому ряду повинна бути картопля. Влити сметану, посолити, покласти кілька зерен чорного перцю, лавровий лист, закрити кришкою, тушкувати в духовці.

Перед подаванням перекинути сотейник на глибоке блюдо й подавати страву разом із соусом.