Печення - рулет із яловичини з грибами

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

1 кг яловичої м’якоті,

сік 1 лимона,

1 морквина,

1 цибулина,

1/3 кореня селери,

4 ст. ложки вершкового масла.

Для фаршу:

6 сушених грибів,

50 г копченої грудинки,

1 ст. ложка вершкового масла,

2 цибулини,

1 ст. ложка товчених сухарів,

1 сире яйце,

1 ст. ложка сме­тани,

зелень петрушки,

сіль і перець за смаком.

Приготування фаршу.

Сушені білі гриби залити двома склянками води і варити до готовності; після цього повинна залишитися 1 склянка насиченого відвару; якщо його виявиться мало — підлити окропу.

Остиглі гриби пропустити через м’ясорубку, додавши копчену жирну грудинку, підсмажені у вершковому маслі дрібно нарізані цибулини, товчені сухарі, яйце, сме­тану, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки і щіпку меленого перцю. Фарш вимісити в однорідну масу і посолити.

Відбити на вологій дошці молоточком яловичину до товщини мізинця і змазати соком 1 лимона. Фаршем рівномірно намазати м’ясо, скачати в рулет, підігнувши краї (щоб начинка під час смаження не випадала), обв’язати лляною ниткою, посолити і підрум’янити з усіх боків у гусятниці на сильно розігрітому вершковому маслі. М’ясо вийняти з гусятниці, в яку покласти дрібно нарізані овочі (моркву, корінь селери, ци­булину). На овочі покласти підрум’янене м’ясо і полити грибним відваром.

Спочатку тушкувати під кришкою на слабкому вогні протягом 30 хв, потім у відкритій гусятниці в духовці. Якщо соус занадто випариться, долити його окропом. Знявши нитку, нарізати готове м’ясо тонкими шматками і полити протертим через металеве сито соусом.

Окремо подати зелений салат.