Шашлик по-болгарськи

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Шашлик по болгарськи

Час приготування - 40 хвилин + наполягання

Інгредієнти на 6 порцій:
м'якоть баранини ( корейка, окіст) 1 кг
цибуля ріпчаста 200 г
перець чорний мелений
сіль

Для соусу:
часник 10 зубчиків
мигдаль 60 г
крихти пшеничного хліба 4 ст. ложки
масло рослинне 200 мл
яєчні жовтки 2 шт.
лимон 1 шт.
сіль

Приготування:
Для соусу часник і мигдаль дрібно порубати, потім розітріть і змішайте з хлібними крихтами. Додайте жовтки і, постійно помішуючи, невеликими порціями влийте масло. Приправте сіллю і соком лимона.

Викладіть соус в скляну ємність, щільно закрийте кришкою і витримайте на холоді не менше 8 годин.

Баранину наріжте шматочками масою 20-25 г, нанижіть на шампури, чергуючи з кільцями цибулі, посоліть і поперчіть.

Смажте шашлик над розжареним вугіллям до готовності.

Подавайте шашлик гарячим на шампурах, з часниковим соусом.