Баранина гриль

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Баранина гриль

Час приготування - 40 хвилин + маринування

Інгредієнти на 2 порції:
баранина (корейка на кістці ) 1 кг
цибуля ріпчаста 8-10 головок
лимон 1 шт.
коньяк 1-2 ст. ложки
кріп рубаний 2 ст. ложки
кінза рубана 3 ст. ложки
базилік рубаний 3 ст. ложки
оцет виноградний 2 ст. ложки
перець чорний мелений 2 ч. ложки
перець духмяний мелений 1 ч. ложка
гвоздика 5 бутонів
сіль 3 ч. ложки

Приготування:
Баранячу корейку розріжте на шматки по ширині кістки, посоліть, поперчіть, посипте меленою гвоздикою, додайте сік і цедру лимона, натерту на тертці цибулю, коньяк, оцет і зелень, перемішайте і поставте в прохолодне місце.

Через 7-8 годин баранину обсмажте на решітці над розжареним вугіллям, змащуючи баранячим салом.

Подавайте баранину відразу. В якості приправи подайте кетчуп, ткемалі або гранатовий соус.

Гарніром до шашлику можуть служити свіжі помідори, скибочки лимона, нарізана кружечками ріпчаста цибуля, зелена цибуля, кінза, тархун.