Печінка, тушкована з овочами

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Печінка, тушкована з овочами

Час приготування - 1 година

Інгредієнти на 4 порції:
печінка яловича 500 г
масло топлене 4 ст. ложки
картопля 8 шт.
цибуля ріпчаста 1 головка
морква 1 шт.
помідори 2 шт.
бульйон м'ясний або вода 1 стакан
лавровий лист 1 шт.
перець чорний мелений
сіль

Приготування:
Печінку злегка відбийте, наріжте великими шматками і злегка обсмажте на олії.

Розкладіть печінку в глиняні горщики.

Додайте нарізані шматочками картоплю, моркву, цибулю і помідори, посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист, влийте бульйон або воду.

Горщики поставте в духовку і тушкуйте печінку з овочами 30-40 хвилин.

Подавайте печінку з овочами та соусом, що утворився при тушінні.

З печінки легко зняти плівку, якщо попередньо опустити її на 1 хвилину в гарячу воду. Є й інший спосіб: перед тим, як знімати плівку, умочіть пальці в сіль. Печінка вийде смачнішою, якщо перед смаженням замочити її на 2-3 години в холодному молоці.