Печеня (яловичина та гриби)

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Печеня (яловичина та гриби)

Час приготування - 1 година 40 хвилин + замочування

Інгредієнти на 4 порції:
м'якоть яловичини 600 г
гриби білі сушені 50 г
масло рослинне 3 ст. ложки
картопля 7 шт.
цибуля ріпчаста 2 головки
сіль

Для соусу:
бульйон яловичий 300 г
масло вершкове 2 ст. ложки
борошно пшеничне 1 ст. ложка
сметана 1 ст. ложка
томатна паста 4 ст. ложки
сіль

Для тіста:
борошно пшеничне 1/2 склянки
масло вершкове 50 г
яйце 1 шт.
сіль

Приготування:
М'ясо наріжте брусочками і обсмажте на частині масла до напівготовності. Цибулю наріжте півкільцями, картоплю - брусочками, змішайте і обсмажте на олії.

Попередньо замочені гриби відваріть і наріжте соломкою.

Для соусу борошно підсушіть на сковороді без жиру. Додайте масло, томатну пасту, посоліть і прогрійте ще кілька хвилин. Потім влийте сметану, бульйон і перемішайте.

З борошна, масла, половини яйця і солі замісіть тісто і розкачайте з нього 4 коржі.

М'ясо, картоплю з цибулею і гриби розкладіть в горщики, посоліть і залийте соусом. Горщики по верхньому краю змастіть збитою половиною яйця, що залишилася, і накрийте кожен коржем з тіста. Тушкуйте м'ясо в духовці 30 хвилин при 250 °С.

Щоб не перебити ніжний смак грибів, не додавайте в такі страви занадто багато спецій.