Свинина під апельсиновим соусом

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Свинина під апельсиновим соусом

Час приготування: 45 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій:
ескалоп порційний з корейки 6 шт.
вино біле сухе 250 г
джем 180 г
масло рослинне 2 ст. ложки
корінь імбиру мелений 1 см
апельсин 1 шт.
сіль

Приготуваня:
Загорніть ескалопи в харчову плівку. Ескалопи злегка відбийте, натріть сіллю.

У невеликій чашці з допомогою вінчика змішайте вино з джемом або повидлом.

Додайте масло і ще раз ретельно перемішайте.

Корінь імбиру натріть на дрібній тертці. Додайте імбир до маринаду, перемішайте.

Ескалопи укладіть в неметалічний посуд, залийте приготовленим маринадом. Переверніть шматки кілька разів, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом.

Накрийте посуд харчовою плівкою або кришкою і помістіть в холодильник. Маринуйте ескалопи 3 години, час від часу перевертаючи або струшуючи.

Ескалопи вийміть з маринаду, обсушіть.

Викладіть ескалопи на гарячу решітку (або на кришку барбекю), смажте над вугіллям з одного боку 5-10 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще 5-10 хвилин.

Готові котлети викладіть на тарілки.

Маринад, що залишився, перелийте в невелику каструлю. Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, поки він не загусне.

Полийте ескалопи приготованим соусом.

Апельсин промийте, наріжте тонкими скибочками. Покладіть скибочки апельсинів поруч з ескалопами. Оформіть зеленню.