М'ясо з чорносливом

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

Яловичина духова 1000 г

Рослинна олія 60 мл

Сіль 1 ч.л.

Кориця мелена ½ ч.л.

Перець чорний мелений ½ ч.л.

Петрушка сушена 1 ч.л.

Вино біле сухе (столове) 180 мл

Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.

Томатне пюре 200 г

Чорнослив 400 г

Приготування:

Нежирне м'ясо наріжте невеликими шматочками і обсмажуйте невеликими порціями в добре розігрітій сковороді.

Коли м'ясо зарум'яниться з усіх боків, перекладіть його в каструлю. Посоліть і додайте спеції.

Сковороду влийте вино і дайте йому трохи покипіти. Вилийте в м'ясо.

Цибулю наріжте соломкою і злегка обсмажте до золотистого кольору.

Додайте томатне пюре, перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин.

Цибулю викладіть на м'ясо і готуйте на маленькому вогні під кришкою 1 годину. За цей час м'ясо повинно стати досить м'яким. Якщо рідини буде недостатньо, додайте трохи окропу.

Потім додайте до м'яса вимитий чорнослив без кісточок, перемішайте.

Готуєм  ще півгодини, поки м'ясо не стане зовсім м'яким.

Додавати можна з будь-яким підходящим гарніром або просто з овочами.  У холодному вигляді теж прекрасно.