Плов шила з баранини

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

 Час приготування – одна година

Інгредієнти на 5 порцій:
рис круглозерний 300 г
баранина жирна 1 кг
вода 3 стакани
цибуля ріпчаста 3 головки
шафран (рильця або мелений) 0,2-0,25 г
кмин сушений мелений 2 ч. ложки
перець чорний мелений
сіль

Приготування:

Рис промийте кілька разів в гарячій і холодній воді, залийте водою кімнатної температури на 1-2 години. М'ясо почистіть від плівок і сухожиль, потім дрібно наріжте. Обсмажте м'ясо на слабкому вогні, додайте дрібно нарізану цибулю і смажте, постійно помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане золотистою. Додайте рис, влийте холодну воду, посоліть і доведіть до кипіння.

Шафран залийте 2-3 столовими ложками гарячої води. Через 15 хвилин додайте чорний перець, кмин і настій шафрану. Тушіть ще 15 хвилин так, щоб рис розварився, а м'ясо легко розпадалося при натисканні виделкою. Зніміть з вогню, накрийте кухонним рушником і зверху щільно притисніть кришкою. Залиште в теплі на 10 хвилин.

Подайте плов з баранини гарячим, посипавши різаною зеленню.