Плов з курки

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

400 - 500 г курки,

200 г рису,

2 - 3 цибулини,

2 - 3 моркви,

150 г масла вершкового,

40 г томатної пасти,

зелень петрушки,

приправа для плову,

перець чорний мелений,

сіль,

Приготування:

1. Курку вимити, нарубати великими шматками.

2. Морква вимити, очистити і нарізати тонкою соломкою.

3. Цибулю очистити, вимити й нарізати кільцями.

4. Шматки курки посолити, посипати приправою, викласти на сковороду з розігрітим вершковим маслом (50 г).

5. М'ясо обсмажувати на сильному вогні протягом 10 - 15 хвилин, потім перекласти в каструлю. 

6. Моркву і цибулю викласти на сковороду з розігрітим вершковим маслом (50 г).

7. Смажити протягом 5 - 7 хвилин, додати до м'яса.

8. У каструлю покласти рис, поперчити, влити воду, довести до кипіння. Додати томатну пасту, варити до випаровування рідини.

9. Плов зібрати гіркою до середини каструлі, варити на слабкому вогні  15 хвилин, заправити вершковим маслом.

10. Плов залишити в каструлі під кришкою на 10 хвилин. Зелень петрушки вимити.

11. Плов викласти на блюдо і прикрасити гілочками петрушки.