Биточки, фаршировані грибами

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

500 г яловичини,

150-200 г свіжих грибів,

50 г рису,

1 яйце,

3 столові ложки росліної олії,

2 - 3 картоплі,

1 цибулина,

50 г масла вершкового,

3 столові ложки сухарів панірувальних,

1 пучок зелені петрушки і кропу,

приправа для м'яса,

мелений сушений базилік,

перець чорний мелений,

сіль.

Приготування:

1. Яловичину промити  нарізати,  цибулю очистити, вимити, розрізати.

2. М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати рис, збите яйце. Фарш посолити, поперчити, перемішати.

3. Картоплю вимити і очистити. Зелень кропу вимити. Гриби перебрати, промити, очистити, дрібно нарізати.

4. З фаршу сформувати коржі, покласти в середину гриби. З'єднати краї, сформувати биточки.

5. Биточки змочити в яйці , обваляти в панірувальних сухарях.

6. Биточки викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом.

7. Обсмажувати на сильному вогні з обох боків протягом 10 хвилин.

8. Зменшити вогонь, посипати биточки приправою і меленим базиліком. Смажити биточки протягом 15 - 20 хвилин.

9. Картоплю нарізати соломкою. Викласти в сковороду з розігрітим вершковим маслом, посолити, смажити, періодично помішуючи 15 - 20 хвилин.

10. Зелень петрушки вимити і пошанкувати. 

11. Биточки викласти в тарілку , гарнірувати смаженою картоплею, оформити гілочками кропу, посипати зеленню петрушки.