Смажена свинина по-креольськи

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

200 г чорної квасолі,

4 натуральні свинячі котлети по 200 г,

1/2 стручка зеленого солодкого перцю,

1 зубок час­нику,

3 цибулини,

11 ст. ложок маслинової олії,

1/2 цибу­лини,

2 ч. ложки солі,

8 помідорів,

200 г рису,

1 стручок гострого зеленого перцю,

4 зелених банани,

мелений кмин на кінчику ножа.

Приготування:

Квасолю промити в ситі і на 12 год замочити у воді. Після цього 60-80 хв варити у відкритій каструлі в тій же воді, у якій вона була замочена. У разі потреби можна доли­ти води. 1/2 солодкого перцю, видаливши зерна і прожилки, помити і разом із часником дрібно порубати. Цибулю наріза­ти кубиками. Розігріти 2 ст. ложки маслинової олії і смажи­ти на ній солодкий перець, цибулю і 1/2 часнику, всипати 1/2 чайні ложки солі і додати у квасолю, варити під кришкою ще 15 хв.

Шматки свинини помити, обсушити й у заздалегідь розі­грітому грилі смажити по 4 хв з обох боків. Потім нарізати м’ясо тонкими смужками й відкласти. 2 цибулини почисти­ти та крупно нарізати. Помідори, знявши шкірочку й вида­ливши зерна, розрізати на 4 частини. Розігріти 3 ст. ложки олії і на ній присмажити цибулю з рештою часнику. Додати помідори, 1 ч. ложку солі і кмин, усе перемішати і тушкува­ти 30 хв. На овочі покласти смужки свинини, накрити криш­кою і відставити в тепле місце. Рис промити на ситі. Духовку розігріти до 125 °С. У каструлі розігріти 3 ст. ложки олії. 1/2 цибулини почистити, розрізати навпіл і покласти в гаря­чу олію. Стручок гострого перцю, видаливши прожилки і зер­на, крупно нарізати і 5 хв смажити на олії. Додати рис і при безперервному помішуванні 5 хв смажити. Підлити 0,5 л киплячої води, всипати 1 ч. ложку солі, усе перемішати, на­крити каструлю кришкою і на 20 хв поставити в духовку, щоб рис розварився.

Вийняти цибулю і солодкий перець, а рис залишити в теплій духовці. Банани почистити, розрізати вздовж навпіл і кожну половину — впоперек ще на 3 частини. На решті олії підрум’я­нити банани з обох боків.

Свинину в помідоровому соусі викласти на підігріте блю­до і до неї покласти гірки рису, перемежовуючи їх гірками чорної квасолі.

Прикрасити м’ясо смаженими бананами.