Ковбаса смажена селянськи

Більше рецептів в розділі Страви з м’яса.

Інгредієнти:

1 кг свинини,

4 зубки часнику,

150 г сала-шпику,

перець мелений, сіль за сма­ком,

тонкі кишки.

Приготування:

М’ясо й сало нарізати дрібними кубиками, заправити сіллю, перцем, січеним часником і вимісити, підливши воду (не більше 1/10 маси м’яса). Начинка повинна мати тістоподібну консистенцію. Оброблену кишкову оболонку надягти на кінець воронко­подібної трубки, що звужується, кінець оболонки зав’язати. Кишку щільно наповнити начинкою, перекручуючи її через кожні 15-20 см. Кінці ковбасок перев’язати. Жари­ти ковбаску в жаровні при 200-250 °С до готовності.

Ковбаски відокремити одну від іншої, покласти на блюдо й залити салом, у яко­му вони смажилися, поруч покласти смажену картоплю.

Окремо подати огірки, помідори, квашену капусту й зелень