Груші в шоколаді

Більше рецептів в розділі Фруктові десерти.

 

Інгредієнти:

8 великих тугих груш,

1 плитка чорного шоколаду (вагою 100 г),

1 ст. ложка розм’якшеного вершкового масла,

2 ст. ложки молока.

Для крему:

1/2 склянки молока,

2 ст. ложки наливки з дині,

4 яйця,

1 склянка цукру,

1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю.

Приготуванння:

Свіжі груші добре вимити, розрізати кожну навпіл і видалити серцевину. Нако­лоти кожну половинку на шпажку. Плитку шоколаду натерти на дрібній тертці, зміша­ти з розм’якшеним вершковим маслом і молоком. Перекласти отриману суміш у неве­лику емальовану посудину, поставити на водяну баню з киплячою водою і довести до кипіння. Половинки груш опустити в гарячий шоколад, тримаючи за шпажки, й по­класти по дві на скляні тарілочки. Зверху груші залити кремом.

Приготування крему. Молоко довести до кипіння, всипати ванілін, влити на­ливку з дині, а потім заварити в цій суміші крохмаль. В окремій посудині розтерти яйця з цукром. З’єднати молоко з яйцями, трохи підігріти, не доводячи до кипіння, й охолодити до кімнатної температури. Потім поставити крем на 5-10 хв у морозильну камеру.