Груші в шоколаді
Інгредієнти:
8 великих тугих груш,
1 плитка чорного шоколаду (вагою 100 г),
1 ст. ложка розм’якшеного вершкового масла,
2 ст. ложки молока.
Для крему:
1/2 склянки молока,
2 ст. ложки наливки з дині,
4 яйця,
1 склянка цукру,
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю.
Приготуванння:
Свіжі груші добре вимити, розрізати кожну навпіл і видалити серцевину. Наколоти кожну половинку на шпажку. Плитку шоколаду натерти на дрібній тертці, змішати з розм’якшеним вершковим маслом і молоком. Перекласти отриману суміш у невелику емальовану посудину, поставити на водяну баню з киплячою водою і довести до кипіння. Половинки груш опустити в гарячий шоколад, тримаючи за шпажки, й покласти по дві на скляні тарілочки. Зверху груші залити кремом.
Приготування крему. Молоко довести до кипіння, всипати ванілін, влити наливку з дині, а потім заварити в цій суміші крохмаль. В окремій посудині розтерти яйця з цукром. З’єднати молоко з яйцями, трохи підігріти, не доводячи до кипіння, й охолодити до кімнатної температури. Потім поставити крем на 5-10 хв у морозильну камеру.